P.g.a. SkrivPuff: Framför

När alla tjatar om hur hon har hela livet framför sig. Ja, då tänker hon att det kanske hon har. Men hon vet också att livet kan vara kort. För kort. Alldeles för kort. 

När alla tjatar om hur hon har hela livet framför sig, så har hon stor lust att skrika att hon inte bara kan tänka så. Inte minst för att hon har haft en ond aning i kroppen så länge nu. Hon har en känsla. Det känns som om hon kanske är den som inte kommer ha hela livet framför sig… Hon har ofta en känsla som nattsvart och med säkerhet talar om för henne att livet kanske tar slut. Inom det närmsta? Imorgon? Idag? 

När alla tjatar om hur hon har hela livet framför sig och den där mörka känslan fyller kroppen. Då har hon lust att låsa in sig i lägenheten… I sovrummet. Hon har lust att skydda sig mot framtiden och ödet med duntäcken, kuddar och trygga dofter.

När alla tjatar om hur hon har hela livet framför sig, så tänker hon tillbaka på livet innan nu. Hon tänker på hur hon gjort så lite av varje dag och hur hon hela tiden tänkt det alla alltid säger – att hon har hela livet framför sig. Tanken har pausat henne, hållt henne tillbaka och gjort henne vardagslunkande lat… 

När alla tjatar om hur hon har hela livet framför sig. Ja, då landar hon i en tvetydig känsla av att frysa fast i nuet. Hon bara finns. Bara är. Hon är rädd att fastna i invanda mönster från innan nu… Hon är rädd för den oundvikligt utmätta tiden som väntar i hennes framtid…

När alla tjatar om hur hon har hela livet framför sig, så fylls hon av bävan, hopp, skräck, men också skräckblandad förtjusning… Hon bryr sig om sitt liv, det som fyllt det, fyller det och det som kommer fylla det framöver – tills döden skiljer henne och livet åt.

Advertisements

8 thoughts on “P.g.a. SkrivPuff: Framför

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s