P.g.a. SkrivPuff: Trött

Hon ligger där i sängen. Hon vrider på sig, vänder på sig, bänder kropp och tankar inför den våldsamma tröttheten. Den oerhörda tröttheten som hon känner retar henne, hånar henne, får henne att till slut snyfta till av utmattning.

Hon är så trött på tröttheten. Och hon är så jävla trött på att hon är trött på den alltför välbekanta och baksluga tröttheten. Den hånfulla tröttheten slår till på allvar nattetid, överfaller henne och övermannar henne – men – den petar på henne dagtid, gör sig ihågkommen och påmind i de flesta situationer. Den visar gång på gång att den inte tänker lämna henne ifred. Kanske aldrig?

Vad är det nu de firar, hon och tröttheten? Snart en månad? Hon vill ur den osunda relationen, men hon vet inte hur. Hur ska hon kunna lämna tröttheten som inte vill lämna henne, som är så brutal, som är så hänsynslös och som gäckar henne varje vaken timma. Och varje vaken timma är många just nu… Alltför många.

Hade tröttheten varit en person, så hade hon kunnat ta till andra vidtagande åtgärder… Men nu är tröttheten något som förföljer henne och som smält ihop med det som en gång bara varit hon. Hur ska hon kunna fly då? När tröttheten blivit en del av henne, en högst ovälkommen sådan, men fortfarande en del av henne!

Mitt under snyftningarna känner hon hur hon börjar ge upp. Hon har kämpat emot länge nu, hon orkar inte, hon är alltför trött på tröttheten… Det känns som att kudden tar emot henne när hon släpper, faller, när hon landar mjukt, när hon slappnar av…

Advertisements

11 thoughts on “P.g.a. SkrivPuff: Trött

 1. Bra skrivet om något som plågar många och inte är så lätt att bli av med. Välkommen till skrivpuff om du är ny. Läs och kommentera gärna andras texter. Det brukar vara uppskattat och är ett sätt att få läsare till sin egen blogg och respons på sina texter. Hoppas du ska trivas!

  Like

  1. Tack för respons och för välkomnandet! 😀 Jag tror, och hoppas, att jag kommer trivas bra och att jag kommer känna mig både välkommen in i gemenskapen och att jag kommer känna att jag trivs med att just skriva när lusten faller på och det kliar i fingrarna och ända ut i fingertopparna! ❤

   Like

  1. Tack för den fina responsen! 🙂 I övrigt är trötthet verkligen en känsla att vara trött på, så jag hoppas både du och jag och andra slipper den så ofta det bara går!

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s